NABÍZÍME    KDO JSME    GALERIE    REFERENCE    KONTAKT

GALERIE



Realizace


Realizace


Realizace


Realizace

CYKLOPENZION, Matějovec

investor: SURYA s.r.o.
projektant: Lucie Komendová, M.Sc.
k.ú.: Matějovec, okres Jindřichův Hradec
datum zhotovení: 07/2011
celková plocha parcely: 2 ha
celkové náklady: -
rozsah dokumentace: studie, DPS




Požadavkem investora bylo vytvoření několika prostorů pro různé cílové skupiny návštěvníků; příjemný uzavřený dvůr mezi budovami cyklopenzionu, venkovní letní reastauraci s dětským přírodním hřištěm, privátní zahradu s koupacím biotopem a užitkové plochy pro pěstování zeleniny, biomasy, event. chov ovcí. Návrh byl pojat v tradičním venkovském stylu, odpovídající charakteru místa i architektuře budovy. Využitý materiál je především kámen a dřevo. Volené osázení vychází z přirozené potenciální vegetace a působí jednoduchým, venkovským dojmem. Výškového členění pozemku bylo využito pro oddělení jednotlivých funkčních prostorů.

©2010 Atelier Gaia, Durďákova 49, Brno  |  WEB: Legraf.cz - grafické studio    TOPlist