NABÍZÍME    KDO JSME    GALERIE    REFERENCE    KONTAKT

GALERIE



Původní stav


Původní stav

REVITALIZACE OKOLÍ TOLERANČNÍHO KOSTELA, VELKÁ LHOTA

investor: Farní sbor českobratrské církve evengelické ve Velké Lhotě
generální projektant: Ateliér Gaia
projektant: Lucie Komendová, M.Sc.
Ing. Eva Teplická
specialisté: Ing. Martin Smělý (komunikace), Ing. Tomáš Kejík (stavební část)
datum zhotovení: 2010-2011
datum realizace: 2013
celková plocha: 6 ha
rozsah dokumentace: studie, DUR, DSP




Projekt řeší vytvoření nového, kvalitního prostoru adekvátního významu k národní kulturní památce - tolerančnímu kostelu ve Velké Lhotě v srdci Beskyd. Navrhované objemové a prostorové řešení respektuje významnost objektu tolerančního kostela jako národní kulturní památky a doplňuje prostor z hlediska jeho funkčnosti.

Navrhované architektonické řešení je proto jednoduché a prosté, odpovídající charakteru kostela a ideám českobratrské církve. Návrh spočívá ve vytvoření odpočinkového místa, v obnově vegetačních prvků, v rekonstrukci stávajících zpevněných ploch a vytvoření nového přístupu do budovy kostela i fary.

Ve farní zahradě bude obnoven ovocný sad ze starých a krajových odrůd a umístěny lavičky, které nabídnou oku nádhernou podívanou do beskydských údolí.

V rámci obnovy prostoru budou odstraněny přestárlé, poškozené dřeviny a kompozičně nevhodně umístěné dřeviny. Prostor před kostelem bude odázen jednoduchou výsadbou dvou ovocných stromů -krajových odrůd vysokokmnených jabloní.

Před kostelem tak vznikne otevřený prostor, který nechá vyniknout dominantní budovu památného kostela.

©2010 Atelier Gaia, Durďákova 49, Brno  |  WEB: Legraf.cz - grafické studio    TOPlist